Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

You are not connected. Please login or register

„Pedeset nijansi – Siva“ - E. L. Džejms.

Go down  Message [Page 1 of 1]

Nika Kći Zevsova ~

Nika Kći Zevsova ~
Administrator
Administrator
Jedva čekam da ovo izađe, prilično me je zainteresovalo, jer se provlači po netu, a ja sam, konkretno, saznala za nju preko Tumblra.

„Pedeset nijansi – Siva“ - E. L. Džejms. >

U izdanju Lagune u četvrtak, 5. jula, u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca kao i svim bolje snabdevenim knjižarama pojaviće se književna senzacija godine roman „Pedeset nijansi – Siva“ E. L. Džejms.

„Pedeset nijansi – Siva“ je prvi deo erotske trilogije koji ispituje mračnu, neistraženu stranu seksualnosti. Počinje kao gotovo bilo koja ljubavna priča: lepa studentkinja književnosti Anastazija Stil upoznaje Kristijana Greja – sivookog, prelepog, moćnog muškarca. Ubeđena da je njihov sastanak loše prošao, pokušava da više ne misli na taj događaj – sve dok se Grej ne pojavi u prodavnici u kojoj ona radi i pozove je da izađu. Neiskusna i naivna Ana je šokirana činjenicom da ga želi. Kada je on upozori da za nju bolje da među njima ne bude ničega, Ana ga želi još više. Kada se upuste u strastvenu ljubavnu aferu, Ana će otkriti koje su njene stvarne želje ali i strašne tajne koje Grej skriva od drugih. Neodoljiva magnetska privlačnost je pogađa poput udara groma, ali... tad počinje mračna čarolija zbog koje „Pedeset nijansi – Siva“ obara sve moguće rekorde.

Ovaj roman do sada je samo u Americi prodat za tri meseca u petnaest miliona primeraka, prava su prodata u trideset sedam zemalja, a cena plaćena za ekranizaciju knjige postigla je apsolutni rekord – čak pet miliona dolara. „Pedeset nijansi – Siva“ je knjiga koju i žene i muškarci čitaju s jednakim žarom.

Roman je zabranjen u mnogim bibliotekama, a tamo gde nije, na listama čekanja je i po više hiljada ljudi. Na veb-sajtu amazon.com – prva tri mesta zauzimaju sve tri knjige serijala.

E. L. Džejms, doskora nepoznata engleska televizijska producentkinja, od ranog detinjstva želi da napiše roman koji će potpuno očarati čitaoce. Nažalost, morala je da ostavi snove po strani kako bi se posvetila porodici i karijeri. Ali čim je prenela reči na papir san joj se ostvario – roman „Pedeset nijansi – Siva“ samo je u prvoj nedelji prodat u preko sto hiljada primeraka, u prva dva meseca je prodato više od deset miliona primeraka samo u SAD (u poslednje dve nedelje prodaja samo ovog romana čini 25 odsto ukupne prodaje svih naslova u Americi), preveden je na trideset sedam jezika, a cena plaćena za ekranizaciju postigla je apsolutni rekord – čak pet miliona dolara. Zanimljivo je da je „Da Vinčijev kod“ držao prethodni rekord s tri miliona dolara. A to nije sve: feministkinje širom sveta vode ogorčene rasprave u prilog i protiv „Pedeset nijansi – Siva“, knjige koju i žene i muškarci čitaju s jednakim žarom. Stvaraju se pokreti za i protiv onoga što je Džejmsova iznela u knjizi, javljaju se psiholozi, seksolozi, sociolozi...

Zašto je ceo svet izgubio glavu za jednim erotskim romanom? Odgovor najbliži tačnom glasi da je to zato što „Pedeset nijansi – Siva“ ispituje mračnu, neistraženu stranu seksualnosti. Ali tom činjenicom nipošto se ne može sažeti sva magija koju je Džejmsova ulila svojim rečima. Počinje kao gotovo bilo koja ljubavna priča: lepa studentkinja književnosti Anastazija Stil upoznaje Kristijana Greja – sivookog, prelepog, moćnog muškarca. Neodoljiva magnetska privlačnost pogađa je poput udara groma, ali... tad počinje mračna čarolija zbog koje „Pedeset nijansi – Siva“ obara sve moguće rekorde.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

They are strong together, and they are each other’s weakness.

strawberry.Autumn

strawberry.Autumn
At Mystic Grills
At Mystic Grills
Auh, ja sam čitala neke delove, nije loše, mada kontam da se ne bi svakome svidelo. Film uskoro treba da počne da se snima, pričalo se da će glavnu ulogu igrati Ian, mada je on odbio il' ne znam šta već i da je prihvatio Ryan Gosling što je isto super, njega baš volim :3

Starlight

Starlight
Moderator
Moderator
pročitala sam prvi deo, sada sam prešla na drugi. klasičan erotski roman, ništa novo. pretpostavljam da je toliku popularnost stekao upravo zbog svih tih eksplicitnih detalja.

ne vidim poentu da ovo bude trilogija.


_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

„Pedeset nijansi – Siva“ - E. L. Džejms. Dalaric2

"Because in the end when you lose somebody, every candle, every prayer, is not going to make up for the fact the only thing that you have left is a hole in your life where that somebody used to be and a rock with a birthday carved into it that I'm pretty sure is wrong."

Sponsored content


Back to top  Message [Page 1 of 1]

Similar topics

-

» Intresting Facts

Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum